Teràpia sexual
La sexualitat forma part de la vida de les persones des del naixement fins a la mort i la forma en que cada persona la viu repercutirà en el seu benestar emocional. L’objectiu de la teràpia sexual és aconseguir que la persona es responsabilitzi de la seva pròpia sexualitat i gaudeixi d’una sexualitat plena, satisfactòria i saludable. Però no sempre succeeix així i la persona pateix vergonya, malestar, dolor, insatisfacció i/o rebuig cap a la sexualitat. En aquests casos és necessària l’ajuda d’un expert en sexologia perquè la disfunció sexual acabarà alterant la qualitat de vida de la persona, impedint el desenvolupament d’una vida íntima plena, afectant la salut integral i l’autoestima, així com a la seva relació de parella i al seu entorn familiar i social.
En els últims anys s’han produït una sèrie de canvis en les actituds i comportaments sexuals que s’expliquen per:
- Separació entre sexualitat i reproducció: avui dia les relacions sexuals busquen la satisfacció personal i el plaer sense estar sols i exclusivament destinades a la procreació.
- Canvis en la unitat familiar tradicional: tenir o no tenir fills, divorcis, noves parelles, parelles homosexuals, altres tipus de parelles i relacions …
- Major interès pel sexe: la sexualitat deixa de ser un tema tabú i passa a estar inclosa dins de la salut en general.
- Tendència de les persones a la cerca del plaer i a l’evitació del dolor.
- Major accés a material informatiu sobre el sexe, especialment des del gran auge de les xarxes socials.
- Desenvolupament d’estudis i recerques sobre temes sexuals.
A conseqüència de tots aquests canvis la sexualitat i la seva pràctica adquireixen més importància augmentant la quantitat de disfuncions sexuals, no perquè hagi augmentat la seva freqüència, sinó perquè hi ha una major consciència respecte de la importància de la vivència d’una sexualitat satisfactòria per a aconseguir una millor qualitat de vida.
Les disfuncions sexuals són dificultats que afecten alguna de les fases de la resposta sexual humana. Entre un 50 i un 75% de la població general, segons diversos estudis, podria tenir un problema de disfunció sexual.
Les disfuncions sexuals tenen solució, especialment si es tracten precoçment i es duu a terme una teràpia adequada en funció de les diferents causes i variables que intervenen. Com més aviat millor s’accepti el problema i s’actuï sobre el mateix, majors seran les possibilitats de tornar a una vida sexual plena i satisfactòria.
Quines dificultats treballem en teràpia sexual?
Dificultats sexuals en els homes
- Manca de desig sexual o desig sexual hipoactiu
- Aversió sexual o evitació de les relacions sexuals
- Disfunció erèctil o dificultats en l’erecció
- Ejaculació precoç
- Ejaculació retardada
- Addicció al sexe
- Relacions sexuals traumàtiques
- Acceptació de la pròpia orientació / identitat sexual
- Parafílies
Dificultats sexuals en les dones
- Manca de desig sexual o desig sexual hipoactiu
- Aversió sexual o evitació de les relacions sexuals
- Falta d’excitació sexual femenina
- Anorgàsmia o dificultat per a arribar a l’orgasme
- Vaginisme
- Disparèunia o dolor en les relacions sexuals
- Addicció al sexe
- Relacions sexuals traumàtiques
- Acceptació de la pròpia orientació / identitat sexual
- Parafílies
Dificultats sexuals en la parella
- Manca de comunicació sexual
- Diferències en la pràctica sexual
- Compatibilitat sexual en la parella
- Educació sexual
- Canvis vitals que afecten la sexualitat de la parella: embaràs, menopausa, malaltia, jubilació, episodi traumàtic, síndrome del niu buit, cura de familiar…
Contacta amb mi
Si tens qualsevol dubte, pots trucar-me o em pots escriure per whatsapp. Em posaré en contacte amb tu el més aviat possible.